Data Driven Sitsanalys

Ovan ser du två olika rörelsegrafer.
 Den röda grafen visar rörelse upp och ner i sadeln, den grå fram och tillbaka och den blå höger till vänster i sidled. Vilken av graferna tror du visar en mer tränad ryttare? Det är den översta. Där ser du harmoni  i rörelserna.

Datadriven Sitsanalys är det första steget mot att utveckla Rider’s Position Coach som visar hur du sitter i sadeln och som ger dig realtids feedback på din sits och position. Målet är att förbättra samspelet mellan dig och din häst och på så sätt bidra till en positiv ridupplevelse.

Efter att ha sålt en halvautomatisk version av den Datadrivna Sitsanalysen till mer än 100 ryttare, kommer vi nu att utveckla en digital version av analysen. Den kommer att finnas tillgänglig i  början av 2022.
Projektet sponsras av Vinnova Innovativa Startups steg1.

I den här tjänsten rider du i trav under ett par minuter och data samlas in med hjälp av din Iphone. Data skickas upp i molnet för analys och resultatet presenteras sedan i en app. Du får en sammanställning av dina starka sidor och vilka delar av din sits som du behöver förbättra för att du och din häst ska få ett bra samspel. Dessutom får du råd om hur du kan träna både till häst och avsuttet för att få en bättre sits och position.