Om oss

Rider’s Positions vision är att skapa ett fulländat samspel mellan ryttare och häst genom att med hjälp av data medvetandegöra oss ryttare om hur vi sitter i sadeln och förändra sättet som vi utvecklar vår ridning.

Genom att hjälpa ryttare att förbättra sitsen vill vi värna om hästarna och bidra till en bättre ridsport.
Grundarna Mari Zetterqvist Blokhuis och Charlotta Mantell är båda passionerade ryttare och hästägare med speciellt intresse för samspelet mellan ryttare och häst.

Mari Zetterqvist Blokhuis är professionell ridlärare och har en BSc i pedagogik. Hon doktorerade 2019 på Södertörns Högskola med avhandlingen Interaktion mellan ryttare, häst och ryttare – ett utmanande pussel.

Mari har ett stort intresse för samspelet mellan ryttare och häst och hur man lär sig rida. Innan hon började som doktorand deltog hon i projektet Metoder för att förbättra ryttarens sits. Detta resulterade i boken Sitsskolan som presenterar hur ryttare kan använda såväl uppsuttna som avsuttna övningar för att förbättra sisten. Maris vision är att ridning ska vara en positiv upplevelse för både ryttare och häst. Och att hästen är en aktiv part i ridningen.

Charlotta Mantell är en serieentreprenör specialiserad på marknadsföring och kommunikation. Att definiera kundresor och skapa starka kundupplevelser är hennes specialitet.
Hon är en ”teknisk nörd” och brinner för alla möjligheter som digitalisering och AI ger. Hon har ridit sedan barndomen och har haft sin egen häst i mer än 30 år. Har tävlat på en lägre nivå i alla discipliner och är en passionerad jaktryttare. De senaste åren har hon fokuserat på sin egen ridresa, att reflektera över det ständiga lärandet och ryttarens position som det viktigaste verktyget för att få en bra kommunikation med hästen.

Charlotta på Gavott (Gaspari- Magnet Küff), Gavott var Maris fina dressyrhäst som Charlotta skötte när de för många år sen träffades i Linköping