Vi, Rider Position Team, kan se tillbaka på ett hektiskt och fruktbart år. Vårt fokus har varit att lära oss så mycket som möjligt om hur vi som ryttare rör oss i sadeln. Vår första tjänst – Datadriven sitsanalys – har sålts till drygt 120 ryttare. Samtidigt har vi samlat in data som används för att utveckla vår första digitala coach, Rider’s Position Rhythm Coach, som mäter ryttarens rytm tillsammans med hästen. Coachen hjälper ryttaren att rida i en jämn rytm, vilket förbättrar samspelet mellan ryttare och häst.

Att utveckla den digitala coachen har varit mycket mer utmanande än vi kunnat föreställa oss. Planen var att coachen skulle vara klart nu men det finns fortfarande några utmaningar för att få till en bra användarupplevelse som måste lösas. 

Vi kommer dock att fortsätta testa tillsammans med vår stora grupp av testryttare under januari 2021 och planerar att släppa rytmcoachen i App Store i februari eller mars. Målet är att ha betalande kunder i mars 2021. I videon delar Caroline sin upplevelse av att testa Rytm Coachen.

Nedan kan du läsa mer om höstens höjdpunkter. Vi önskar er en underbar Jul och hoppas att vi ses och hörs på det nya året.

Enjoy the ride with us! Mari och CharLotta

PS Ett extra stort tack till Uppsala Innovation Center som hjälpt oss med prototypbidrag som delfinansierat Coachen.

Nya delägare

Vi har fått två nya passionerade delägare i Rider´s Position Sweden AB; Christer Norström och hans fru Ylva Wretås. Christer är grundare av företaget  Racefox, en digital coach för löpare och skidåkare, och tar med sig massor av kunskap av att lansera liknande tjänster. Christer är teknisk rådgivare i företaget medan Ylva, som är managementkonsult, kommer att hjälpa oss med strategiska frågor i vårt växande, hållbara företag. 

Vi vann också Publikens Pris!

Vi blev extra glada då vi under Venture Cupfinalen även vann Publikens Pris. Ett bevis på att vi har en växande ”Tribe” av ryttare som hejar på oss. Och sen så var det ju helt fantastiskt att vinna Best Traction med motiveringen: 

Teamet har på ett tidigt skede skapat stort intresse för sin produkt och lyckats attrahera kunder redan innan de nått marknaden. Produkten är ett bevis på att teknik kan vara till stor nytta för användare och utövare på många områden. Bolaget har en stor internationell arena som kan ta dem till nästa nivå.” 

Studenter bidrar till utvecklingen av Sitscoachen

Under hösten startade ett intressant projekt tillsammans med Realgymnasiet i Västerås. I projektet undersöker vi om en grupp ryttare kan förbättra sin fysiska kapacitet och sin sits under ridning genom att kombinera Datadriven sitsanalys med ett fysiskt träningsprogram speciellt anpassat för ryttare. Vi hoppas att projektet kommer att bidra till att bättre förbereda den nya generationen yrkesverksamma ungdomar för den fysiskt krävande hästsektorn. Och att projektet på lång sikt kommer att bidra till fler friska och hållbara ryttare och hästar.  Se

På bilden: Moa Lundström, studenten som förbättrade sin fysiska kapacitet mest i vårt projekt tillsammans med Realgymnasiet i Västerås. 

En del av den svenska AI kartan

Vi har blivit utvalda och är glada att  kunna meddela att Rider’s Position är en del av den första versionen av den svenska AI-landskapskartan!  En kvalitetsstämpel att de tror på oss!  Se kartan här

Till slut, det ser lovande ut!

Ytterligare två av våra tidiga testryttare berättar om sina upplevelser med Coachen. Lyssna på Jon och Alex.